Recepten

Hieronder vind je onze aanbevolen bereidingswijzen. Hiermee zet je thuis eenvoudig en snel onze gerechten op tafel. Wedden dat jij de show gaat stelen?

Heb jij een van onze gerechten gekocht? Hieronder volgen een aantal algemene richtlijnen voor het bereiden. Kijk voor specifieke bereidingswijzen hieronder bij het gerecht dat je gaat maken.

  • Laat de gerechten goed ontdooien. Dat doe je het beste door het gerecht 24 uur voor bereiding in de koelkast te plaatsen.
  • Vries eerder ingevroren gerechten niet opnieuw in.
  • Onze stoof, hachee en ragout is het beste “au bain marie” te verwarmen.
    Vul hiervoor een pan voor ongeveer ¾ met water, breng het water aan de kook. Temper de warmtebron zodra het water kookt. Plaats in de pan met het kokende water een hittebestendige kom of pannetje met hachee, stoof of ragout.
    De hitte die dit hete water overbrengt, zal nooit boven de 100° C. komen, is veel gelijkmatiger en werkt minder direct – dus beter te controleren – waardoor schiften en aanbranden minder kans hebben. Au bain marie in de oven gebeurt ongeveer op dezelfde manier. Zet een hittebestendige kom of pannetje met hachee, stoof of ragout in een braadslee. Vul de braadslee verder met kokend water en zet de braadslee in de voorverwarmde oven.
    Door de hitte in de oven kan er tijdens de ‘kooktijd’ veel water verdampen. Dit moet steeds worden aangevuld met kokend water.
  • breng de gerechten na verwarmen eventueel op smaak met peper en zout.

Laat ons vooral weten of het heeft gesmaakt. Dat mag via info(apenstaartje)edendieander.nl maar ook via social media met #edendieander. Wij bekijken graag de foto’s van jouw diner!

Gerookte ganzenborst, een klassieker!

Onze dun gesneden, gepekelde en gerookte ganzenborst dien je simpelweg op op een bedje van jonge bladsla. Garneer met de druivendressing en strooi er de geroosterde pitjes over. Ingewikkelder hoeft een feestelijk voorgerecht niet te zijn!

Eet smakelijk!

  • Laat de ragout ontdooien.
  • De ragout au bain marie  opwarmen tot een gladde saus ontstaat. De “korrelige” structuur verdwijnt boven de ca. 80 graden Celsius.
  • Pasteitje op een bord zetten en vullen met de ragout.
  • Garnering met peterselie maakt het nog mooier.

Eet smakelijk!

  • De wildstoof au bain marie volgens de algemene bereidingswijzen opwarmen.
  • Ondertussen de spatzel koken volgens aanwijzing verpakking.
  • Spatzel en stoof op bord opdienen.
  • Als je wilt kun je dit gerecht combineren met bijvoorbeeld rode kool.

Eet smakelijk!

  • De hachee en aardappelpuree apart au bain marie opwarmen. Warm je de puree direct in de pan op, doe dit dan in een laagje melk om te voorkomen dat de onderkant aanbakt.
  • Hachee en puree op bord opdienen.
  • Lekker met bv rode kool of spruiten en natuurlijk stoofperen!

Eet smakelijk

Heb jij onze pulled pork gekocht? Dan lees je hier hoe je deze het beste thuis kunt bereiden.

  • Laat de pulled pork eerst helemaal ontdooien.
  • Eenmaal ontdooid kun je hem dun insmeren met barbecuesaus. Leg de pulled pork in een overnschaal met een klontje boter eronder.
  • Verwarm de pulled pork in een oven van 110/120 graden tot een kerntemperatuur van 72 graden. Dit duurt bij benadering anderhalf uur al is dat natuurlijk afhankelijk van je oven en de grootte van je pulled pork. Het mooiste is gebruik te maken van een vleesthermometer dan kun je het proces heel precies volgen.
  • Als je pulled pork op temperatuur is, kan het “pullen” beginnen. Dit kan prima met de daarvoor bedoelde “klauwen” of gewoon met twee vorken.
  • Serveer je pulled pork op een wit broodje met wat coleslaw en barbecuesaus!Eet smakelijk!